Welcome to http://syazalina83.blogspot.com

Selamat datang ke laman blog peribadi @syazalina83
Blog ini adalah blog peribadi saya dan tidak mengkhusus kepada apa-apa bidang. Entri yang terkandung dalam
blog ini adalah hasil usaha saya sendiri atau dipetik dari mana-mana laman web yang dinyatakan sumbernya.
 
Saya hanya mengupdate blog jika saya mempunyai masa lapang serta dalam keadaan yang sihat.
 
Saya tidak melayan sebarang permintaan untuk menghantar email peribadi sama ada melalui blog ini, facebook,
facebook fan page, twitter, scribd dan lain-lain. Ini adalah kerana  saya tidak mempunyai masa
untuk tujuan tersebut, di samping saya menghidapi sakit Carpal Tunnel Syndromme. 
Sekian dimaklumkan dan terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya.
~ saya cikgu baru belajar..kalau salah, tolong tunjukkan..
~ degree of quantity surveying from UM (2005)
~ bekerja sebagai juruukur bahan / quantity surveyor (disember 2005 hingga januari 2009)
~ kursus kpli (januari 2009 hingga november 2009)
~ mula menjadi guru sejak Januari 2010

Welcome to http://syazalina83.blogspot.com

ENTER
twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

Pin It

Rancangan Pengajaran Tahunan KSSR Tahun 1 2011


Rancangan Pengajaran Tahunan KSSR Tahun 2
Tuesday, 3 January 2012
© 2012 - ~syazalina83~


last updated: 26/2/2011 rancangan pengajaran tahunan dari PPD Hulu Langat

Rancangan Pengajaran Tahunan KSSR 2011
Thursday, 24 February 2011
© 2011 - PPD Hulu Langat



UPDATE : 19/2/2011 updated link from JPN Melaka. dah migrasi hosting.

>>tak dapat download dari scribd.com?<<

RPH bagi mata pelajaran KSSR :

http://syazalina83.blogspot.com/2011/01/contoh-rancangan-pengajaran-harian-kssr.html
http://syazalina83.blogspot.com/2011/01/rph-tmk-dalam-semua-matapelajaran-kssr.html


UPDATE : 15/1/2011 RPT Muzik dan Moral by syazalina83 (scribd)
Rancangan Tahunan Dunia Muzik Tahun 1 KSSR 2011
Rancangan Tahunan Moral Tahun 1 KSSR 2011



UPDATE : 30/12/2010
http://www.moe.gov.my/jpnmelaka/
Terdapat makluman dari website JPN Melaka
Adalah dimaklumkan bahawa Laman Web Jabatan Pelajaran Melaka sedang di migrasi ke hosting Kementerian Pelajaran Malaysia. Kerja-kerja migrasi bermula dari hari ini (30 Disember 2010) dan sebarang kesulitan amat dikesali. Harap maklum.
Sesiapa yang tidak dapat download file seperti yang disenaraikan, boleh request pada saya. Nanti saya akan upload pada hosting site yang lain.






Berikut adalah rancangan tahunan dan contoh rancangan harian bagi mata pelajaran KSSR Tahun 1 2011 dari website JPN Melaka, PPD Hulu Langat, PPD Seremban, PPD Kluang, PPD Segamat, PPD JB, JPN Selangor dan PPD Jasin. Rancangan pengajaran bagi mata pelajaran lain akan ditambah dari semasa ke semasa.

Kebanyakan files adalah dalam bentuk zip. Sesiapa yang tidak dapat membuka file words yang terkandung di dalamnya, bermakna program microsoft words cikgu adalah version lama (version sebelum tahun 2007).


Bahasa Malaysia Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Bahasa Malaysia Tahun 1 (KSSR) - SK (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Rancangan Tahunan Bahasa Malaysia Tahun  (KSSR) - SJK (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Rancangan Pelajaran Harian Bahasa Malaysia Tahun 1 (KSSR) - SK (JPN Melaka)update 19/2/2011
  4. Rancangan Tahunan Bahasa Malaysia Tahun 1 SK (KSSR) (PPD Seremban) - update 2/1/2011
  5. Rancangan Tahunan Bahasa Malaysia Tahun 1 SK (KSSR) (PPD Segamat) - update 8/1/2011

Bahasa Inggeris Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 1 (KSSR) SK (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Contoh Rancangan Harian Bahasa Inggeris Tahun 1 (KSSR) SK (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 1 SK & SJK (KSSR) (PPD Seremban) - update 2/1/2011
  4. Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 1 SK & SJK (KSSR) (PPD Seremban) - update 2/1/2011
  5. Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 1 SK (KSSR) (JPN Selangor) - update 8/1/2011
  6. Rancangan Tahunan Bahasa Inggeris Tahun 1 SJK (KSSR) (JPN Selangor) - update 8/1/2011

Matematik Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Matematik Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Contoh Rancangan Harian Matematik Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Rancangan Tahunan Matematik Tahun 1 (KSSR) - update 8/1/2011
  4. Rancangan Tahunan Matematik Tahun 1 (KSSR) (PPD JB) - update 8/1/2011

Dunia Sains Dan Teknologi Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Dunia Sains dan Teknologi Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Rancangan Harian Dunia Sains dan Teknologi Tahun 1(KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Contoh Rancangan Pengajaran TMK dan Dunia Sains & Teknologi (JPN Melaka) update 19/2/2011
  4. Rancangan Tahunan Dunia Sains dan Teknologi Tahun 1 (KSSR) SJKC Terjemahan B.Cina (JPN Melaka) update 19/2/2011

Pendidikan Islam Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Pendidikan Islam Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Contoh Rancangan Harian Pendidikan Islam Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011


Pendidikan Moral Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Pendidikan Moral Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Contoh Rancangan Harian Pendidikan Moral Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Contoh Rancangan Harian Pendidikan Moral Tahun 1 (KSSR) (PPD Hulu Langat)
  4. Contoh Rancangan Harian Pendidikan Moral Tahun 1 (Bahasa Cina) (KSSR) (PPD Hulu Langat)


Pendidikan Jasmani Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Pendidikan Jasmani Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Pendidikan Jasmani Tahun 1 (KSSR) Terjemahan Bahasa Tamil (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Rancangan Tahunan PJ dan PK Tahun 1 (KSSR) (PPD Jasin) - update 9/1/2011

Pendidikan Kesihatan Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Pendidikan Kesihatan Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) - update 8/1/2011

Dunia Seni Visual Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Dunia Seni Visual Tahun 1 (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Rancangan Pelajaran Harian Dunia Seni Visual (Contoh) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Rancangan Tahunan Dunia Seni Visual Tahun 1 (PPD Kluang) - update 8/1/2011


Dunia Muzik Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Dunia Muzik Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Contoh Rancangan Harian Dunia Muzik Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  3. Contoh Rancangan Harian Dunia Muzik Tahun 1 (KSSR) (PPD Jasin) - update 9/1/2011

Bahasa Arab Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Bahasa Arab (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Contoh Rancangan Harian Bahasa Arab Tahun 1 (KSSR) (JPN Melaka)  update 19/2/2011
  3. Contoh Rancangan Harian Bahasa Arab Tahun 1 (KSSR) (PPD Hulu Langat)


Bahasa Cina SK Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Bahasa Cina Tahun 1 (KSSR) SK (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Rancangan Harian Bahasa Cina Tahun 1 (KSSR) SK (JPN Melaka) update 19/2/2011


Bahasa Cina SJK Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Bahasa Cina Tahun 1 (KSSR) SJK (JPN Melaka) update 19/2/2011


Bahasa Tamil Tahun 1 (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Bahasa Tamil Tahun 1 (KSSR) - SK (JPN Melaka) update 19/2/2011
  2. Rancangan Tahunan Bahasa Tamil Tahun 1 (KSSR) - SJKT (JPN Melaka) update 19/2/2011


Pendidikan Khas Bermasalah Pembelajaran (KSSR)
  1. Rancangan Tahunan Pendidikan Khas Bermasalah Pembelajaran (KSSR) (JPN Melaka) update 19/2/2011





12 comments:

syazalina83 said...

rpt moral kat atas rasanya tak berapa tepat. masa sy pergi kursus, JU kata utk setiap rph kena letak 3 standard pembelajaran (kognitif,afektif,psikomotor).. tapi rpt moral kat atas ada yg letak 1 standard je utk 1 minggu.. :-/

Anonymous said...

salam hormat
sesetengah RPH ada 3 muka surat (TERMASUK CONTOH YG SAYA TERIMA MASA KURSUS)....siksanya...masa cikgu banyak terbuang nak buat tu.ada pula isi berulang dengan istilah yg kononnya tak sama walhal maksdunya sama....bagi saya rancangan harian mana-mana subjek tak perlu panjang berjela.BIAR SIMPLE TAPI BERKESAN....

syazalina83 said...

hmm,tapi cikgu tak perlu tulis panjang2 dlm buku rekod kan..? masa saya praktikum kena tulis rph 3-4 muka surat.. satu buku rekod tu boleh tahan utk satu bln je (12jam mengajar seminggu).. 8-}

SKTJ ADMIN said...

salam...minta izin ambik bahan dari laMAN INI YA..SYUKRAN

MOHD NASIR

Anonymous said...

salam...instrumen dunia sains dan teknologi thn 2 aa tak...pls upload...thx

sha

Ya Na said...

kalau perlukan Instrumen Pentaksiran Dunia Seni Visual Tahun 1, masuk blog nie

http://ceritakukepadakamu.blogspot.com/2012/01/instrumen-pentaksiran-kssr-dunia-seni.html

Anonymous said...

kenapa saya xboleh lgsung nak tengok hsp untuk pendidikan khas kssr...???tolong....

Anonymous said...

BOLEH X EMAILKAN SY RPT MORAL TAHUN 1. XDPTLAH NK D/LOAD. nooraimi1@gmail.com. pls... sy baru mngajar mrl 1 mggu. rph pun xtau mcmana tls. pls..

Anonymous said...

Salam Perkenalan... Tq Cikgu n rakan2..Slamat Ari Guru 2012... Alhamdulillah

teddybiegirl said...

salam...cikgu ader tak cnth yearly scheme for stndard one..yg bersertakan descritor di hujung rncagan tahunan tersebut...huhu...klau ader please share it with me

To insert smiley in your comment, simply type in the characters beside your chosen smiley...
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =)) ~ syazalina83 ~

Post a Comment

Recent Posts

Twitter

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...