twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

    Pin It

    Tak Dapat Download Dari scribd.com



    Pernah tak korang hadapi masalah untuk download files dari scribd.com? Dia keluar mesej :
    All download limits exceeded from your IP

    Selalunya masalah ni berlaku pd user yg guna broadband internet mobile, contohnya celcom broadband. Sebab dia share IP... Ok, berikut cara2 utk atasi masalah ni.

    1. Buka http://scribd.com/mobile


    2. Taipkan nama file yang ingin dicari / didownload dan klik Search. Kemudian klik Download Now pd file yg ingin didownload.


    3. Default file name yang akan keluar ialah download dgn extension .pdf . Klik OK dan Save.


    4. Rename file tersebut kepada nama yang sesuai.

    12 comments:

    syazalina83 said...

    apesal lak tak boleh pakai? sy buat tutorial ni pun sbb ada pengunjung yg mengadu tak dpt download dr scribd.. n sy penah pakai broadband, sy tau mslh x dpt download sbb sharing ip..

    i did all the steps, captured the screenshots n share the method here.. kalau tak cuba, mana nak tau.. kalau tak boleh pakai, takkan ada org yg like atau share artikel saya ni....

    Anonymous said...

    Terima kasih daun keladi. masih lagi dapat gunakan cara ni. ;)

    Faiz said...

    Terima kasih daun keladi. masih lagi dapat gunakan cara ni. ;)

    Anonymous said...

    nak tanya,cmne nk download dari slidashare erk??

    Anonymous said...

    alhamdulillah..memang berkesan..tq to admin..:)

    ♥ now mrs hairy ♥ said...

    salam cikgu.. saya da cuba link yang cikgu bagi tapi x boleh la.. dia juz keluar http://www.scribd.com/..... mobilenya hilang automatik

    Ain D. Hatake said...

    hmm, dah try dah. tpi tak dpt. lgipun, bnyk dia dah tukar dlm site scribd mobile tu. yng screenshots to 2011 punya, sekrng ni 2012, dia kasi nmpak list file yng kita cri, button download file tu tiada dah.

    bole share cara latest?

    gudangfamili said...

    Mungkin klu tak boleh juga..boleh try cara ni...
    bila nak masuk web scribd, cikgu2 try upload ape2 je dokumen dlm scribd bagi membnarkan cikgu2 boleh download secara percuma dlm tempoh 1 hari menggunakan scribd. cuba ler.. alhamdulillah semua sy dpt download guna scribd..

    Nor Zakiah said...

    kalau yang menggunakan wifi, atau line..bukan brodband mcm mana pula ya?

    To insert smiley in your comment, simply type in the characters beside your chosen smiley...
    :)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =)) ~ syazalina83 ~

    Post a Comment

    Recent Posts

    Twitter

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...