Welcome to http://syazalina83.blogspot.com

Selamat datang ke laman blog peribadi @syazalina83
Blog ini adalah blog peribadi saya dan tidak mengkhusus kepada apa-apa bidang. Entri yang terkandung dalam
blog ini adalah hasil usaha saya sendiri atau dipetik dari mana-mana laman web yang dinyatakan sumbernya.
 
Saya hanya mengupdate blog jika saya mempunyai masa lapang serta dalam keadaan yang sihat.
 
Saya tidak melayan sebarang permintaan untuk menghantar email peribadi sama ada melalui blog ini, facebook,
facebook fan page, twitter, scribd dan lain-lain. Ini adalah kerana  saya tidak mempunyai masa
untuk tujuan tersebut, di samping saya menghidapi sakit Carpal Tunnel Syndromme. 
Sekian dimaklumkan dan terima kasih kerana sudi mengunjungi blog saya.
~ saya cikgu baru belajar..kalau salah, tolong tunjukkan..
~ degree of quantity surveying from UM (2005)
~ bekerja sebagai juruukur bahan / quantity surveyor (disember 2005 hingga januari 2009)
~ kursus kpli (januari 2009 hingga november 2009)
~ mula menjadi guru sejak Januari 2010

Welcome to http://syazalina83.blogspot.com

ENTER
twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

Pin It

Lagu KSSR Dunia Muzik Tahun 2



Updated (added CD2 songs) and republished on 10/7/2012
Modul berserta CD1 dan CD2 telah dihantar oleh PPD ke sekolah pd hujung bulan Mac 2012. Saya telah memuat naik lagu2 tersebut ke mediafire pada 1 April, tapi hanya berkesempatan untuk berkongsi di blog pada hari ini (3 bulan terperam). Terpaksa tangguh sebab banyak kerja lain yang lebih penting utk diselesaikan dan dikerjakan....


Originally published on 21/10/2011 @ 4.53pm
Salam Satu Malaysia untuk semua guru-guru yg akan mengajar Muzik Tahun 2 2012. Saya baru selesai kursus penyebaran bahan kssr dunia muzik tahun 2. dah lama tak update blog ni sbb saya sakit n tak dpt nak selesaikan byk kerja..asik mc, g hospital, klinik, buat physiotherapy n occupational therapy.. bila dah sakit ni baru la sibuk nak cari info psl penyakit Carpal Tunnel Syndrome ni.. kesakitan n kesukaran nak buat kerja ni kadang2 membuatkan sy terlalu emosional.. rasa tak sbr nak operate..huu.. nanti kalau ada kesempatan, saya akan post info psl penyakit ni..

Kat sini saya nak share lagu-lagu kssr tahun 2 yg telah disalin ke dlm cd oleh ppdpu.. tp tak semua lagu ada.. sy hanya ada lagu-lagu dari CD1 untuk unit 1 hingga 18.. unit 19 & 20 serta CD2 belum ada lagi.. bahan yg ada ni saya upload semula satu-persatu di mediafire. nanti sy akan update entri ni bila dapat lagu2 lain tu..



 CD 1 : VOKAL DAN INSTRUMENTAL
Track no. dan lagu
  1. Mari Bergerak (Vokal) 
  2. Mari Bergerak (Instrumental) 
  3. See Saw (Vokal) 
  4. See Saw (Instrumental) 
  5. Bunyi Perkusi (Vokal) 
  6. Bunyi Perkusi (Instrumental) 
  7. Main Muzik (Vokal) 
  8. Main Muzik (Instrumental) 
  9. Tidurlah Adik (Vokal) 
  10. Tidurlah Adik (Instrumental) 
  11. Ayam Didik (Vokal) 
  12. Ayam Didik (Instrumental) 
  13. Isai Karuvigal (Vokal) 
  14. Isai Karuvigal (Instrumental) 
  15. So Mi (Vokal) 
  16. So Mi (Instrumental) 
  17. Mari Mencari (Vokal) 
  18. Mari Mencari (Instrumental) 
  19. Bintang Kecil (Vokal) 
  20. Bintang Kecil (Instrumental) 
  21. Pantun Jenaka (Vokal) 
  22. Pantun Jenaka (Instrumental) 
  23. Come Sing With Me (Vokal) 
  24. Come Sing With Me (Instrumental) 
  25. Come Sing With Me (Canon Vokal) 
  26. Come Sing With Me (Canon Instrumental) 
  27. Berlari Di Padang (Vokal) 
  28. Berlari Di Padang (Instrumental) 
  29. See See See (Vokal) 
  30. See See See (Instrumental) 
  31. Bunyi Di Ladang (Vokal) 
  32. Bunyi Di Ladang (Instrumental) 
  33. See The Pony Galloping (Vokal) 
  34. See The Pony Galloping (Instrumental) 
  35. Hidup Semut (Vokal) 
  36. Hidup Semut (Instrumental) 







 CD 2 : VOKAL DAN INSTRUMENTAL / PENDENGARAN & PENTAKSIRAN
Track no. dan lagu
  1. Gergasi (Vokal) 
  2. Gergasi (Instrumental) 
  3. Joget Riang Ria (Vokal) 
  4. Joget Riang Ria (Instrumental) 
  5. Audio Pic Tinggi dan Rendah (Pengenalan) 
  6. Audio Pic Tinggi dan Rendah (Latihan) 
  7. Audio Tempo Cepat (Lagu Bunyi Perkusi) 
  8. Audio Tempo Lambat (Lagu Bunyi Perkusi) 
  9. Audio Tempo Cepat dan Lambat (Lagu Bunyi Perkusi) 
  10. Audio Dinamik 
  11. Audio Vokal Tekstur Tebal dan Nipis 
  12. Cerita Adam dan Adin 
  13. Audio Mud Takut, Riang, Sedih 
  14. Audio Tekstur Tebal dan Nipis (Dikir Barat) 
  15. Audio Pic Rendah, Pertengahan dan Tinggi (Pengenalan) 
  16. Audio Pic Rendah, Pertengahan dan Tinggi (Latihan) 
  17. Audio Muzik Instrumental 
  18. Audio Muzik dan Vokal 
  19. Audio Warna Ton Suara dan Alat Muzik (Latihan) 
  20. Audio Tempo Cepat dan Lambat (Latihan) 
  21. Symphony No. 5 in C Minor 
  22. Audio Irama Bunyi Panjang dan Pendek 
  23. Audio Irama Bunyi Panjang dan Pendek (Latihan) 
  24. Joget Malaysia (Warna Ton Suara Lelaki dan Perempuan) 
  25. Audio Warna Ton Suara Lelaki dan Perempuan (Latihan) 


15 comments:

M.Kamarul A. said...

thanks a lot for uploading these songs....hehehe.. terkial2 carik lagu online...syukur la ada yg share...:)

Anonymous said...

tqs yer dear... sgt2 membantu.... minta share yer...

Azlan said...

terima kasih byk2 ..mintak halal yer... dari sk hujung keton, kedah

Anonymous said...

Thanx a million... Kena ajar Muzik Tahun 6 ...So saya rujuk Tahun 1 dan 2 ... Kalau tak ajar..berdosa pulak..

Anonymous said...

MODUL ADER TAK? TGU SMP SKRG TAKDE PLAK SMPI KAT SEKOLAH

syazalina83 said...

modul ada dekat website bpk..
http://www.moe.gov.my/bpk/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=706&Itemid=83

EzaaN FauZaN said...

Thankz...smoga perkongsian awak membawa pahala yang tidak putus2 bila ilmu ini diamalkan setiap gnrasi:-)

linj said...

thanks soooo much! CD yg ada kat sekolah tu dah hilang..so this really helps. Saya doakan awak dikurniakan kesihatan yang baik selalu dan semoga menjadi guru yang cemerlang, terbilang, gemilang! Thanks again!!

Mohd Nisyurman Mohamad said...

Tq teacher... I almost follow u.. u will be a great teacher soon! May Allah bless you

MARIAM JANIS ENTERPRISE said...

evidens dunia muzik tahun 1 dan tahun 2 order boleh pm saya si fb mariam janis atau sms 0136100629, ayer keroh, melaka. sila lawati https://www.facebook.com/groups/muziksekolahrendah/ untuk maklumat lanjut mengenai muzik, tq.

To insert smiley in your comment, simply type in the characters beside your chosen smiley...
:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =)) ~ syazalina83 ~

Post a Comment

Recent Posts

Twitter

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...