twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

    Bahan LINUS 2.0



    1. Modul Literasi (BM) - Modul Guru Asas 1 
    2. Modul Literasi (BM) - Modul Guru Asas 2 
    3. Modul Literasi (BM) - Modul Guru Asas 3
    4. Modul Literasi (BM) - Modul Murid Asas 1 Jilid 1 
    5. Modul Literasi (BM) - Modul Murid Asas 1 Jilid 2 - Kemaskini
    6. Modul Literasi (BM) - Modul Murid Asas 2 Jilid 1
    7. Modul Literasi (BM) - Modul Murid Asas 2 Jilid 2
    8. Modul Numerasi (BM) - Modul Guru Asas 1
    9. Modul Numerasi (BM) - Modul Guru Asas 2
    10. Modul Numerasi (BM) - Modul Guru Asas 3
    11. Modul Numerasi (BC) - Modul Guru Asas 1 - Kemaskini
    12. Modul Numerasi (BC) - Modul Guru Asas 2
    13. Modul Numerasi (BC) - Modul Guru Asas 3
    14. Modul Numerasi (BT) - Modul Guru Asas 1
    15. Modul Numerasi (BT) - Modul Guru Asas 2
    16. Modul Numerasi (BT) - Modul Guru Asas 3
    17. Modul Numerasi (BM) - Modul Murid Asas 1 Jilid 1
    18. Modul Numerasi (BM) - Modul Murid Asas 1 Jilid 2
    19. Modul Numerasi (BM) - Modul Murid Asas 2 Jilid 1
    20. Modul Numerasi (BM) - Modul Murid Asas 2 Jilid 2
    21. Modul Numerasi (BM) - Modul Murid Asas 3 Jilid 1
    22. Modul Numerasi (BM) - Modul Murid Asas 3 Jilid 2
    23. Modul Numerasi (BC) - Modul Murid Asas 1 Jilid 1
    24. Modul Numerasi (BC) - Modul Murid Asas 1 Jilid 2
    25. Modul Numerasi (BC) - Modul Murid Asas 2 Jilid 1
    26. Modul Numerasi (BC) - Modul Murid Asas 2 Jilid 2
    27. Modul Numerasi (BC) - Modul Murid Asas 3 Jilid 1
    28. Modul Numerasi (BC) - Modul Murid Asas 3 Jilid 2
    29. Modul Numerasi (BT) - Modul Murid Asas 1 Jilid 1
    30. Modul Numerasi (BT) - Modul Murid Asas 1 Jilid 2
    31. Modul Numerasi (BT) - Modul Murid Asas 2 Jilid 1
    32. Modul Numerasi (BT) - Modul Murid Asas 2 Jilid 2
    33. Modul Numerasi (BT) - Modul Murid Asas 3 Jilid 1
    34. Modul Numerasi (BT) - Modul Murid Asas 3 Jilid 2

    Sumber : Bahagian Pembangunan Kurikulum, KPM

    Download Font syazalina83 V3

    (bentuk nombor)


    ( bentuk normal)


    (bentuk outline)

    Harap font ni memberi manfaat kpd semua cikgu... 


    Contoh penyediaan soalan peperiksaan menggunakan font syazalina83v3 (size 12) vs comic sans (size 12)...


    Clip Art : Singa Comel

    posted on: minggu ke-15 2013

    Comel tak singa ni? gambar yang pertama tu lawak sbb singa tu takde misai..haha.. sape la yg gi cukur misai dia tu.. kesian singa tu.. 

    puas cari gambar singa yang comel untuk ajar dinamik (KSSR Tahun 3) pada minggu ke-9 yang lepas.. ala, dalam buku panduan muzik kssr dmz tahun 3 tu ada dah gambar singa, tapi saya tak berkenan.. nak yang lagi comel untuk diprint dan laminate jadi kad imbasan.. ;)

    jadi saya pun edit lah gambar pertama untuk buang kepala dan gantikan dengan kepala singa yang kedua..hilangkan watermark, lalu siaplah gambar singa yang ketiga.. comel tak? hee..sekurang2 nya comel pd pandangan mata saya.. baru best nak tunjuk kat murid2.. ~








    Preview Font syazalina83 V3

    Updated 15 july 2013 : Download Font syazalina83 V3

    Font syazalina83 version 3.. telah ditambahbaik drp version yang sebelum ni..
    http://syazalina83.blogspot.com/2011/04/preview-font-syazalina83.html
    http://syazalina83.blogspot.com/2011/05/font-untuk-murid-sekolah-rendah.html

    Ini hanya preview sahaja... sebarang komen dan cadangan, amat dialu-alukan..
    Saya akan kongsi font ini tak lama lagi... sabar ye.. n terima kasih kpd cikgu2 yang berminat nak dapatkan font ini..

    Contoh perbandingan font syazalina83 v3 size 10 dan font comic sans size 10



    PREVIEW PENUH

    (bentuk outline)

    (normal)





    Dokumen Standard Prestasi KSSR Tahun 3 (Lembaga Peperiksaan)




    Berikut Dokumen Standard Prestasi KSSR Tahun 3 yang telah dimuat naik pada 18 Februari 2013 di laman web Lembaga Peperiksaan Kementerian Pelajaran Malaysia. Sila klik pada butang Download. Terima kasih.

    Dokumen Standard Prestasi :
      • Bahasa Malaysia SK Tahun 3 (Februari 2013) 
      • Bahasa Malaysia SJK Tahun 3 (Februari 2013) 
      • Bahasa Inggeris SK Tahun (Februari 2013) 
      • Bahasa Inggeris SJK Tahun (Februari 2013) 
      • Bahasa Cina SK Tahun (Februari 2013) 
      • Bahasa Cina SJK Tahun (Februari 2013) 
      • Bahasa Tamil SK Tahun (Februari 2013)  
      • Bahasa Tamil SJK Tahun (Februari 2013) 
      • Bahasa Arab Tahun 3 (Februari 2013) 
      • Matematik Tahun (Februari 2013) 
      • Pendidikan Islam Tahun (Februari 2013) 
      • Pendidikan Moral (Februari 2013) 
      • Pendidikan Jasmani Tahun (Februari 2013)  
      • Pendidikan Kesihatan 3 (Februari 2013) 
      • Dunia Sains dan Teknologi & TMK Tahun (Februari 2013) 
      • Dunia Muzik Tahun 3 (Februari 2013)
      • Dunia Seni Visual Tahun 3 (Februari 2013) 
      • Bahasa Iban Tahun 3 (Februari 2013) 
      • Bahasa Kadazandusun Tahun 3 (Februari 2013) 



    Sumber :


    Lagu KSSR Dunia Muzik Tahun 3


    Kepada guru-guru yang mencari lagu-lagu KSSR Dunia Muzik Tahun 3, bolehlah download dari laman web BPK di 

    Namun demikian, lagu-lagu tersebut tidak diletakkan tajuk-tajuknya, tetapi hanya terdapat no. track sahaja.

    Saya akan update entri ni dengan lagu-lagu Dunia Muzik Tahun 3 seperti di dalam entri untuk lagu-lagu Dunia Muzik Tahun 2 dan Tahun 1 bila ada kesempatan (tgh tunggu modul yang lengkap). TQ...


    Dokumen Standard KSSR Tahap 1 : Tahun 1, 2 dan 3 (Terkini)

     

    Recent Posts

    Twitter