twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

    Oh Panasss !!


    INI ADALAH ENTRI LAMA YG SAYA SIMPAN SEBAGAI DRAF.. TAPI SEBAB TENGAH2 MALAM (14/3/2012) NI RASA NAK MENGAMUK, SAYA POST JUGAK.

    Di bawah adalah karangan / luahan hati saya pada 22 Februari 2012.
    Ok, saja buat entri tentang ni sebab dah lama bersabar.. selama ni saya buat senyap je dan delete komen2 "cikgu" ni.. sejak setahun yg lepas, "cikgu" ni asyik promote website dia dekat ruangan Comments di tepi blog saya.. mesti cikgu lain tanya, apa masalahnya kalau dia nak promote? memang tak salah, tapi saya tak suka cara "cikgu" yang bermuka-muka ni.. dia menggunakan pelbagai nickname yang berlainan dan pada pendapat saya dia hanya inginkan pengunjung yang ramai ke website / blog nya.. saya mengikuti perkembangan blog tersebut daripada website yang fokus kepada belajar bahasa inggeris, kini ia dah transform kepada tuttt..

    perkara pertama yg telah membuatkan saya bengang adalah penulis telah menciplak tutorial saya berkenaan pemasangan garmin di handphone tanpa menyatakan kredit atau sumber tutorial yang disalin bulat2 dr blog saya (kes setahun yang lepas).. hal ini sangat menyakitkan hati dan membuatkan saya memadam semua gambar screenshots asal dan memuat naik screenshots baru yg diletakkan watermark.. oleh sebab itu, entri cikgu yg copy paste dr blog saya tu telah kehilangan gambar.. kesian.... tapi saya dapat pengajaran baru, iaitu mesti letak watermark untuk elakkan orang senang2 curi penat lelah kita.. sgt penat untuk buat semua screenshots, step by step, bukan guna masa yg sedikit... sebab saya pentingkan entri yang berkualiti, bukannya mengejar populariti atau kuantiti..

    antara nickname yg saya perasan adalah Alia, Cikgu Alia, cikgu dahlia, Cikgu Fiza, Remy dan sebagainya ~ rasa2nya orang yang sama sebab ip address nya sama.. sebelum2 ni saya hanya banned dalam tempoh seminggu.. tapi hari ni (22 Feb) saya banned forever..maksudnya tak boleh nak comment kat ruangan Comments cbox tu la.. nasihat saya, dah lah tu "cikgu".. tolong jangan buat perkara yang orang tak suka.. anda rasa anda akan suka ke kalau orang ciplak karya anda dan mengaku yang bahan tu dia punya?

    =================================================

    Sambungan karangan pada 14 Mac 2012 @ 1pagi
    bkn isu barang mahal, tapi isu delete komen seolah-olah tidak mahu user lain lihat komen itu (bkn komen negatif pun)..


    komen saya hanya berbunyi :
    saya beli cop yg sama dgn harga rm2.80 atau bersamaan rm5.60 utk 2pcs
    bukan nya saya cakap "bullsh*t" @ "f*ck" @ "lan**u" @ "cib**" dan perkataan2 lain yg bertujuan memaki hamun.. 

    mlm ni terasa sgt mrh sbb cikgu tu delete komen sy n remove sy dr page fb dia? bila sy click like semula, mmg takde option utk komen pada mana2 post.. GREAT!!! http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=355803237798492&id=282428558469294 
    tiada butang komen untuk saya... :))
    saya ada meninggalkan komen di bwh Cikgu Nor Adirah, tp telah dipadam dgn pantas oleh owner..

    utk tidak bersangka buruk, boleh tak mana2 cikgu beritahu saya adakah cikgu juga tidak dibenarkan untuk meninggalkan komen? 

    tak pun, kepada owner page, boleh berikan penerangan atas penciplakan dan sikap mementingkan diri anda tu?

    sekian terima kasih..



    gambar2 untuk mencuci mata..
    dua cop saya yang dibeli dgn harga rm2.80 sebijik.. background image: cop yg dijual di k**ronlinestore
                   





    gambar jadi tanda seru sbb saya dah delete semua gmbr yg takde watermark.. kesiannya..

    taktau la kalau lepas ni dia delete pulak dua entri pasal garmin ni.. setakat pukul 2.19am 14 Mac 2012, saya masih boleh akses.. n baru je capture screenshots atas tu.. setahun saya biarkan n memerhati sejak dia buat entri tu pada februari 2011...


    sila bandingkan :
    http://syazalina83.blogspot.com/2010/11/tutorial-how-to-install-garmin-mobile.html

    http://syazalina83.blogspot.com/2010/12/tutorial-how-to-create-gmapsuppimg-from.html



    UPDATE 14/3/2012 4.16PM

    Nampaknya tuan punya blog telah letak kredit (tulisan yg sgt kecil) setelah membaca entri ini (agaknya). 

    kat atas tu tulis 1.12am dgn 1.14am.. tapi sebenarnya pukul 14/03/2012 @ 4.12pm dgn 4.14pm.. taktau kenapa jd mcm tu?
    lps komen sana, saya terus update blog sambil capture screenshots..



    Recent Posts

    Twitter