twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

    Pin It

    Font Untuk Murid Sekolah Rendah



    Dekat 2 bulan, baru saya dapat update preview font syazalina83 . Sebenarnya tempoh nak edit tu sekejap je, cuma saya takde masa n tak curi masa untuk tujuan edit font tu..huhu.. Saya mula edit pukul 12pm tadi..pukul 2pm dah siap pun..

    font syazalina83v2 size 30


    beza antara font syazalina83v2 size 12 dan font comic sans size 12...


    Harap font ni memberi manfaat kpd semua cikgu...  

    Kalau ada sebarang masalah atau cadangan, bolehlah tinggalkan komen di sini.. tq..

    p/s: saya mmg sengaja buat font tu bsr sikit dr size 12 yg biasa..

    Updated 15 july 2013 : Download Font syazalina83 V3

    20 comments:

    Anonymous said...

    Terima kasih kerana berkongsi, satu cadangan, bagi huruf besar M, bolehkah menjadikan kedua-dua belah kaki huruf besar M (belah kiri dan kanan) lurus tegak dan bukan mencangkung keluar.

    Sariputra

    syazalina83 said...

    ok..sy akan update untuk version 3 nanti.. sbnrnya huruf M version 2 tu terbalikkan drp huruf W.. terima kasih.. :)

    speedSMKTKJ said...

    Tahniah!!! tumpang bangga dgn usaha cikgu yg bg org lain tumpang guna hasilnya..Terima kasih sudi berkongsi. Ada cadangan huruf w kecil tu jd bulat di bucunya..lepasni boleh buat pulak font yg ada 3 line tp bila tekan space line tu still ada..hehehe cadangan je...:)

    syazalina83 said...

    t.kasih speedSMKTKJ.. nanti sy akan update font tu.. tp tak fhm font yg ada 3 line? bleh bg contoh? gmbr atau link ke?

    anonymous, bleh.. nanti sy update ek.. tq...

    speedSMKTKJ said...

    Cth font yg ada 3 line tu mcm ABC Print Dotted Lined, KidLetters ArrowLine DEMO, Penmanship Print... tp font tu bila tekan space bar akan ada gap between the words... Cuma dlm Penmanship Print tu ada key utk dptkan garisannya bercantum.

    syazalina83 said...

    oh ok.. t.kasih cikgu.. nanti akan sy usahakan.. tunggu tgn ni betul2 sembuh..insya Allah.. :X

    ancu said...

    tahniah....n syabas....
    tuhan sj yg dapat membalas budi kamu....
    nanti klu dah siap v3 tuh emailkan ke ancu_fals@yahoo.com
    bleh kan..

    Anonymous said...

    salam....nak tanya guna software apa utk buat font ni...

    NADI PERMATA said...

    Cikgu sy download ye. Hebat betul la cikgu leh wat tulisan sendiri. Cadangan 1) font yang ada 3 garis dgn tulisan dot 2) font yang ada 3 garis dgn tulisan syazalia. Blh wat x? Klu Penmanship ada - kat tengah2 bila kita nak wat spacekn. Saya liiiiiike 100x
    ;;)

    fcrew said...

    I salute u 4 being such a multi abilities female teacher that were not so many nowadays.

    Anonymous said...

    salam nak tanya...

    cikgu boleh buatkan tesis muzik untuk saya tak?...harga boleh runding...

    Anonymous said...

    mintak repair sekali nombor 4 bagi tak bercantum.

    Pn. Rafidah said...

    Terima kasih. Semoga sentiasa sihat dan menjadi guru yang cemerlang di dunia dan mendapat balasan yang setimpal atas kebajikan yang dilakukan. Amin. :D

    Anonymous said...

    Tahniah..semoga beroleh pahala atas sumbangan yg berguna ini...teruskan kreatif dan inovasi untuk kecemrlangan dunia pendidikan kita...

    To insert smiley in your comment, simply type in the characters beside your chosen smiley...
    :)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =)) ~ syazalina83 ~

    Post a Comment

    Recent Posts

    Twitter

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...