twitter

My Friends

My Love & I

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Post Titles List

    Tak Dapat Download Dari scribd.com



    Pernah tak korang hadapi masalah untuk download files dari scribd.com? Dia keluar mesej :
    All download limits exceeded from your IP

    Selalunya masalah ni berlaku pd user yg guna broadband internet mobile, contohnya celcom broadband. Sebab dia share IP... Ok, berikut cara2 utk atasi masalah ni.

    1. Buka http://scribd.com/mobile


    2. Taipkan nama file yang ingin dicari / didownload dan klik Search. Kemudian klik Download Now pd file yg ingin didownload.


    3. Default file name yang akan keluar ialah download dgn extension .pdf . Klik OK dan Save.


    4. Rename file tersebut kepada nama yang sesuai.

    Bahan Taklimat Kajian Tindakan PPD Petaling Utama


    29/01/2011 hari tu semua cikgu sekolah saya kena g sekolah dgr taklimat kssr (kali keberapa entah), dgn taklimat kajian tindakan.. bajet tak kena wat kajian tindakan ni.. tetiba nama naik la pulak..huahua! bertuahnya saya.. http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/59.gif tahniah juga kepada brp belas org cikgu sksp yg terpilih.. kajian individu ye, bkn kumpulan..

    kat sini saya nak share bahan taklimat hari tu.. dr ppd petaling utama dan juga bhn yg dr internet yg dicarigali oleh gb sksp.. tq to ppdpu, gb, ju, presenter, cikgu2 yg empunya bahan.. saya upload kat scribd tanpa tukar tajuk asal files..

    main folder : KAJIAN TINDAKAN PPD
    sub folder : ACTION RESEARCH 2010




    MAIN FOLDER


    SUB FOLDER


    >>tak dapat download dari scribd.com?<<

    adus, nak buat tajuk ape ni...??

    RPH TMK Dalam Semua Matapelajaran KSSR Tahun 1


    • Bahasa Malaysia 
    • Bahasa Inggeris 
    • Matematik 
    • Dunia Sains dan Teknologi 
    • Pendidikan Islam 
    • Pendidikan Moral 
    • Pendidikan Jasmani 
    • Dunia Seni Visual 
    • Dunia Muzik

    saya upload kat scribd...


    >>tak dapat download dari scribd.com?<<

    muzik dah la 1 masa je.. nak suruh ajar setiap murid buka cd rom, masukkan cd, buka windows media player, play cd, rakam suara, save dalam pc, etc...


    Bendera Negeri Selangor

    semalam saya rajin mengedit gambar bendera selangor. sebab nak guna untuk buat carta lagu negeri selangor. search dekat google image, takde yang berkenan di hati.

    bendera dari http://flagspot.net/flags/my-selan.html


    edited by syazalina83 : letak stroke hitam...


    edited by syazalina83 : jadi hitam putih

    nanti senang nak bagi murid-murid warna..hehe.. http://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/113.gif


    Statistik Keyword atau Kata Kekunci Popular

    Saya nak share kata kekunci yang banyak digunakan oleh pengunjung yang membawa kepada penemuan blog saya...

    Statistik untuk bulan Disember


    Statistik untuk minggu lepas (3 hingga 9 Januari 2011)


    Statistik untuk 10 Jan 2011


    Statistik untuk 11 Januari 2011 (12am - 8am)

    Statistik untuk hari ini (11 Jan) hanya sampai pukul 8 pagi. Yang saya nak highlight ialah kata kekunci yg comel tu "cikgu syazalina83"  hehe.. ok, masa untuk siap pergi sekolah..


    Contoh Rancangan Pengajaran Harian KSSR Tahun 1, 2 dan 3

     UPDATE 8/1/2012 : RPH KSSR Tahun 2

     UPDATE 25/1/2011 : RPH TMK dalam semua mata pelajaran KSSR (klik link bawah ni)

    http://syazalina83.blogspot.com/2011/01/rph-tmk-dalam-semua-matapelajaran-kssr.html

     
    Berikut contoh rancangan pengajaran harian (lesson plan) bagi mata pelajaran KSSR Tahun 1 dan 2. Saya akan update dari semasa ke semasa.

    Untuk download bahan penuh, sila ke
     http://syazalina83.blogspot.com/2010/11/kurikulum-standard-sekolah-rendah-kssr.html atau
    http://syazalina83.blogspot.com/2011/12/kurikulum-standard-sekolah-rendah-thn-2.html


    Contoh-contoh RPH yang ada :
    • Bahasa Malaysia
    • Bahasa Inggeris
    • Matematik
    • Dunia Sains dan Teknologi
    • Pendidikan Islam
    • Dunia Seni Visual
    • Dunia Muzik
    • Pendidikan Jasmani
    • Bahasa Arab


    http://www.scribd.com/collections/2797998/Rancangan-Pengajaran-Harian-KSSR-Tahun-1-2-dan-3

    >>tak dapat download dari scribd.com?<<


    Rancangan Pengajaran Tahunan KBSR



    Berikut saya kumpulkan rancangan pengajaran tahunan bagi mata pelajaran KBSR Tahun 2, Tahun 3, Tahun 4, Tahun 5 dan Tahun 6. Saya akan update dari semasa ke semasa.


    Bahasa Malaysia

    Matematik

    Sains

    Pendidikan Islam

    Pendidikan Moral

    Pendidikan Muzik

    Bahasa Arab

    Kemahiran Hidup

    Kajian Tempatan

    Sivik


    Kawan-kawan juga boleh merujuk pada scribd.com
    http://www.scribd.com/skppasir
    Tapi semua rancangan tahunan yang dimuat naik adalah dalam bentuk pdf.
    Sesiapa yang tak dpt buka file atau nak convert ke .doc (atau apa pun file extension), boleh convert di >> http://www.zamzar.com/ <<. Nanti converted files akan dihantar ke email masing-masing. 


    >>tak dapat download dari scribd.com?<<


    Recent Posts

    Twitter